Gratis workshop ‘Veilig online bankieren’ in bieb. Foto: PR/Shutterstock

Gratis workshop ‘Veilig online bankieren’ in bieb. Foto: PR/Shutterstock

Shutterstock

Gratis workshops ‘Veilig online bankieren’ bij bieb Borculo

Maatschappij Borculo

 BORCULO - De Bibliotheek Oost-Achterhoek houdt, in samenwerking met de Regiobank Scharenborg Beltrum bv, op woensdagochtend 10 en 24 april (aanvang 10.00 uur) een workshop ‘Veilig online bankieren’. 

De workshop in de Bibliotheek Borculo is gratis te bezoeken, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan in de bibliotheek, of via www.oostachterhoek.nl/veiligonlinebankieren.
Internetcriminaliteit is een veelvoorkomend probleem, met name doordat steeds meer bankzaken en transacties online plaatsvinden. Hoe voorkom je online fraude of diefstal van je financiële gegevens? Iedereen is van harte welkom in de Bibliotheek Borculo om hier meer over te leren, met hulp van medewerkers van RegioBank Scharenborg Beltrum; ‘hoe blijf je internetcriminelen te slim af?’

Het is niet altijd duidelijk of je te maken hebt met internetcriminelen. Zij kunnen zich namelijk voordoen als medewerker van een bank en om codes of persoonlijke informatie vragen. ‘Welke gegevens kun je wel en niet delen en in welke situatie? En wanneer moet je een website, e-mail of ander bericht wantrouwen?’ Dit zijn vragen die voorbij komen in deze gratis workshop.

Tijdens de interactieve workshop leert men hoe men internetcriminaliteit herkent aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Zo krijgt men te zien hoe cybercriminelen proberen hun slachtoffers digicode, pincode of andere inloggegevens te ontfutselen. Ook zien de workshop-deelnemers hoe ze nepmailing of nepberichten via whatsapp kunnen herkennen.

De workshop is bestemd voor iedereen die internetcriminelen te slim af wil zijn. Men hoeft geen lid van de bieb of klant van de Regiobank te zijn. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus snel aanmelden is wel verstandig.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant