Voor het eerste jubileumconcert was het koor in historische kledij gestoken. Foto: Willemien Venderbosch

Voor het eerste jubileumconcert was het koor in historische kledij gestoken. Foto: Willemien Venderbosch  

Foto: PR.

Varssevelds Mannenkoor pakt uit met finale jubileumjaar

Muziek Varsseveld

VARSSEVELD - Na een overvol jaar met allerlei activiteiten in het kader van het 150-jarig bestaan sluit het Varssevelds Mannenkoor dit jubileum op zaterdag 18 november af met een groot concert in de Laurentiuskerk in Varsseveld.

Het jubileum werd niet gevierd met één groot concert in Amphion, maar had een drietal kleinschalige concerten in Varsseveld en omgeving als uitgangspunt. De aftrap was op 30 april  in het Koetshuis van kasteel Slangenburg met twee kleinere en daardoor intieme concerten. Het koor was in stijl gekleed om een historisch repertoire in de vorm van een vocale reis door de eeuwen heen ten gehore te brengen. Een vervolgconcert met meer eigentijds en vrolijk repertoire werd op 11 juni gegeven in het Brouwhuus van de Radstake. Ook weer een bijzondere locatie met een specifieke ambiance. Het repertoire was daarop toegesneden.

Finale
Op 18 november is de finale van het jubileumjaar in de Laurentiuskerk in Varsseveld. Een slotconcert met een breed repertoire, waarin niet alleen plaats is voor klassieke en licht klassieke muziek, maar waar ook ruim aandacht is voor musicals en filmmuziek. Er wordt flink uitgepakt. Niet alleen vocaal en instrumentaal, maar ook met verrassingseffecten door licht en geluid.
Sinds vijf jaar zijn er samenwerkingsafspraken met het Eibergs Mannenkoor om elkaar te ondersteunen bij bijzondere evenementen. In deze finale is dit ook het geval. Het koor is deze avond samengesteld uit Varsseveldse en Eibergse zangers. Ook de projectleden die zich afgelopen voorjaar hebben aangemeld voor dit concert maken deel uit van het koor zodat er bij elkaar zo’n zeventig zangers op het podium staan.
Medewerking wordt verleend door de sopraan Irma ten Brinke uit Westendorp en de tenor Edgar Bloem uit Haaksbergen. Beiden zijn goede bekenden van het Varssevelds Mannenkoor: zij werkten eerder mee aan afzonderlijke concerten in de Laurentiuskerk en Amphion. Uiteraard krijgen ook de eigen solisten Nico Sturris en Ben Bruil de ruimte. Een speciaal samengesteld mannen-ensemble maakt het geheel van vocale artiesten compleet.
Een tweetal combo’s en een strijkers-ensemble zijn ingevlogen voor de instrumentale ondersteuning; de vijftien musici vormen met elkaar als het ware een klein symfonieorkest. Het geheel staat onder de muzikale leiding van dirigent Wim Ruessink. Vaste pianist Jorrick Simmes verzorgt de begeleiding aan de vleugel.
Deze uitgebreide vocale en instrumentale finale zal  een waardig slot vormen van het jubileumjaar van het Varssevelds Mannenkoor. Het concert begint om 20 uur. Kaarten zijn vanaf 23 oktober te koop voor 15,00 euro (incl. pauzedrankje) bij boekhandel Rutgers, Spoorstraat 10 in Varsseveld of via de website van het mannenkoor. Voor meer informatie kan men via e-mail contact opnemen met het secretariaat info@varsseveldsmannenkoor.nl


www.varsseveldsmannenkoor.nl