Vocaal Ensemble Encore. Foto: PR

Vocaal Ensemble Encore. Foto: PR

Foto: PR.

Concert Vocaal Ensemble Encore

Muziek Varsseveld

VARSSEVELD - Vocaal Ensemble Encore treedt op zaterdag 20 januari op in de Laurentiuskerk te Varsseveld. De zangers nemen hun publiek mee op een winterse reis, onder  de titel ‘Woar geet ’t hen?’.

De bestemming is onbekend. Onderweg ontmoet het koor een vreemdeling die de weg kwijt is en nodigt hem uit om samen verder te reizen. De vreemdeling is nieuwsgierig naar wat het koor onderweg allemaal gaat doen. Hij gaat mee en blijkt al reizend prachtige verhalen te kunnen vertellen. Encore bezingt de winter in al zijn hoedanigheden: de in stilte vallende sneeuw, alleen op weg op een donkere avond, de barre kou, het noorderlicht, de eenzame winteravond maar ook een wondermooie bloem: de roos.
In het tweede deel van het concert wordt de mis ‘Eesti Missa’ uitgevoerd, die in 1992 is gecomponeerd door de Estse componist Urmas Sisask. Het koor wordt bij enkele delen van de mis op orgel begeleid door Elske te Lindert en door Bram Ellenkamp op slagwerk. Joop Lammers heeft een speciale rol tijdens het concert.

Vocaal Ensemble Encore bestaat uit ruim twintig zangers (onder meer uit Oude IJsselstreek, Dinxperlo, Aalten, Doetinchem) en staat sinds begin 2022 onder leiding van dirigent Līga Vilmane.
Het concert begint om 20 uur. De toegangskaarten kosten 15 euro inclusief een consumptie na afloop van het concert in het Borchuus. Ze zijn verkrijgbaar aan de kassa. Meer informatie op de website.


www.encorevarsseveld.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant