Het slagwerkensemble van Jubal. Foto: Heini Peters

Het slagwerkensemble van Jubal. Foto: Heini Peters

Foto: Heini Peters

Jubal geeft dubbel voorjaarconcert

Muziek Varsseveld

VARSSEVELD - Muziekvereniging Jubal uit Varsseveld geeft op zaterdag 16 maart een dubbel voorjaarsconcert. Zowel het Slagwerk Ensemble (SE) als het A-orkest treden op. Het concert staat in het teken van ‘Water’.

In april doet Jubal’s Slagwerk Ensemble mee aan het Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen (ONSK). Tijdens het voorjaarsconcert geven ze vast een voorproefje van het werk dat zij daar zullen spelen: Beneath the Blue. Daarnaast worden nog enkele prachtige thematische werken uitgevoerd. Het Slagwerk Ensemble staat onder leiding van Edwin Rosmulder.
Het A-orkest voert binnen hetzelfde thema onder meer het werk The Sunken Village van Philip Sparke uit, Dit beeldt een oude legende uit over het Maasdorp Urmond (Limburg), waarin de Urmondenaren voor hun zedeloosheid bestraft werden met een overstroming waarbij vele doden te betreuren waren. Volgens de legende waren de geesten van de slachtoffers, bij wijze van waarschuwing aan de levenden, als kleine lichtjes nu nog bij nacht rond het water van de Maas. Het A-orkest wordt geleid door Henk-Jan Heijnen.

Het concert op zaterdag 16 maart vindt plaats in de Grote- of Laurentiuskerk te Varsseveld. Aanvang 20.00 uur. De toegang bedraagt 7,50 euro per persoon. Donateurs en leden van Jubal Support hebben gratis toegang. Zie ook de website van Jubal.


jubalvarsseveld.nl/agenda/voorjaarsconcert/

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant