Dianne Marsman en Buddy Wendersteyt treden binnenkort weer op. Foto: Arjen Dieperink

Dianne Marsman en Buddy Wendersteyt treden binnenkort weer op. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Popduo Buddy & Dianne is niet meer weg te denken

Muziek Borculo Linde Lochem

LOCHEM-BORCULO - Hij komt uit Lochem en zij komt uit Borculo. Samen vormen ze het popduo dat inmiddels in de wijde omtrek bekend staat onder de naam Buddy en Dianne. Ze treden binnenkort op in Borculo en Linde.

Door Arjen Dieperink

Buddy Wendersteyt heeft als gitarist en zanger zijn sporen ruimschoots verdiend in de popmuziek. Van Boyce to Bounce ging hij naar de Jan Ottink Band, en via Vunzing naar The Lochmesclan. Ook Diane Marsman heeft ook een indrukwekkende achtergrond. Zij zat, als zangeres, ook in de Jan Ottink Band en later in het duo HaDieJan, tot ze door ziekte gedwongen werd even een stap terug te doen. Toen  Buddy een zangeres zocht kwamen ze bij elkaar. Eerst onder de naam PopPLay. “Maar onze voornamen werden altijd in één adem genoemd met PopPlay, en daarom besloten wij onder de naam Buddy en Dianne verder te gaan.’

Tryouts
Het popduo speelt naast bekende nummers ook eigen werk. “Iedere week oefenen wij samen aan de keukentafel bij mij thuis in Borculo en sluiten de avond af met een wijntje”, zegt Dianne. Om te kijken of de eigen nummers ook goed vallen bij het publiek spelen ze met regelmaat in kleine zalen zoals bij The Thirsty Traveler (de dorstiger reiziger). Op 7 april treden ze om 14.30 uur op in de Synagoge in Borculo en op vrijdag 3 mei vanaf 20 uur in Theater Onder de Molen in Linde-Vorden.
“We spelen onze eigen nummers die we vorig jaar al opgenomen hebben. Dat waren er toen zes maar we spelen ook zeker vijf andere. Momenteel zijn wij onder leiding van Caspar Falke onze eigen nummers aan het opnemen bij de Silvox Studio in Bontebrug”, vult Dianne aan.
Tijdens het optreden zullen Diane en Buddy ook een liedje in het Maleis zingen. Een paar jaar geleden overleed Buddy’s vader. Zijn moeder vroeg of hij samen met Dianne Bengawan Solo kon spelen, een Maleis lied over de rivier Solo. “Ik ben in Maleisië geboren. Mijn neef is officiële vertaler van het Maleis, hij heeft ons geholpen met het nummer”, vertelt Buddy.

Reserveren voor het bijwonen van de optredens is noodzakelijk. Voor Borculo via tel. 0545-272754 en voor Linde 0575-556314 (tussen 18 en 19 uur).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant