PAX JO19-1. Foto: Edward Wijkamp

Pax JO19-1 naar bekerfinale

Sport Hengelo

HENGELO - Op de regenachtige bekeravond dinsdag 9 mei reisde Pax JO19-1 af naar Ede voor de halve finale tegen Blauw Geel ’55. Na een opkomst met veel vuurwerk werd er afgetrapt. Blauw Geel begon beter aan de wedstrijd dan PAX. De eerste beste kans van Blauw Geel ging er dan ook gelijk in. Slechter kan je niet beginnen. Het stond na tien minuten 1-0. PAX moest zich revancheren en deed dit dan ook. Hierna is PAX de betere partij en creëerde veel mogelijkheden om te scoren. Dit lukte alleen nog niet. Blauw Geel kwam er af en toe uit met de lange bal maar daar stond de verdediging van Pax dan wel goed op te letten. Zo was het spelbeeld een beetje, Pax in de aanval creëerde kansen en Blauw Geel werd af en toe gevaarlijk door de lange bal te hanteren. De scheidsrechter floot voor de rust,1-0.

Door Ben Wijkamp

Na een motiverend praatje in de rust van de trainer begonnen Blauw Geel en Pax aan de tweede helft. Pax trok de lijn uit de eerste helft goed door en kwam veel in de buurt bij de zestien meter van de tegenstander. Wederom een aanval van PAX. Aan de linkerkant van het veld werd Jeffrey vrijgespeeld. Hij maakte een actie en kon hem nog net op Ben tikken. Die stond vrij op randje zestien, nam de bal aan en schoot hem strak in de benedenhoek: goal, 1-1. Pax moest doorpakken. Vier spelers van Blauw Geel kregen kramp en verlieten geblesseerd het veld. Pax denderde door en creëerde wederom genoeg kansen voor de 1-2.

Blauw Geel kwam niet meer aan aanvallen toe en was vooral aan het verdedigen. In minuut 85 krijgt Pax een vrije trap op een gevaarlijke plek. Sil nam deze vrij trap, maar schoot hem helaas net naast. Eenmaal in blessuretijd werd Pax nog een keer gevaarlijk. De bal werd via de linkerkant voorgezet en iedereen miste die bal, ook de keeper van Blauw Geel. Bij PAX werd ook niet opgelet en de bal verdween over de achterlijn. Een grote kans voor de winnende goal in de laatste minuut. De scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd. Penalty’s moesten worden genomen.

Pax begon, en Luca, Ben, Lars Koens en Jeffrey schoten raak. Blauw Geel schoot de eerste drie keer raak. Doelman Marvin van Pax zat bij de vorige drie penalty’s allemaal dicht in de buurt. Hopelijk kon hij hem nu pakken. De speler neemt de aanloop en schiet, maar Marvin pakt hem. Blijft 3-4. Als Timo zou scoren dan zou Pax winnen en doorgaan naar de finale. De bal is hard genoeg en gaat erin. De vreugde bij Pax kon niet op, wat een teamprestatie.

Pax J019-1 kan zich gaan opmaken voor de finale. De tegenstander in deze finale is Avanti Wilskracht J019-1 uit Enschede. Deze wedstrijd wordt op neutraal terrein gespeeld op zaterdag 3 juni om 14.15 uur op Sportpark Nieuw Balveren op de velden van v.v. OSC te Nijmegen. Komt allen!

Het team bedankt iedereen voor alle support uit Hengelo voor deze wedstrijd. Dat heeft zeker geholpen. Tot ziens bij de finale. PAX JO19-1 doet ook nog volop mee voor het kampioenschap en speelde zaterdag 13 mei een wedstrijd uit tegen Gendringen, uitslag 3-2. Helaas heeft Pax JO19-1 met 6-0 verloren in de uitwedstrijd tegen Dinxperlo JO19-1. Dus de dubbel is ver weg. Alles richt zich nu op de bekerfinale.

De selectie bestaat uit: Marvin Rutzerveld, Martijn Wonnink, Micah Hoftijzer, Lars Koens, Timo Peterse, Ben Wijkamp, Jeffrey Lankhorst, Ruben Klein Bleumink, Sil Jansen, Jay Scheffer, Luca Wittebrood, Hessel Jacobs, Jochem Knoef, Sem Jansen, Christiaan van Rijn, Jasper Klein Bleumink, Lars Burghout, Lars Zwaan en Pepijn Ooms. De staf vormen: Roy Wolsheumer, Seije Elburg, Jesse Weustenenk en Christian Jansen.