De 4x4 WAKKA wandeltocht 2019 ging in Steenderen door het dorp onder andere over de 'camping'. Foto: Alice Rouwhorst

De 4x4 WAKKA wandeltocht 2019 ging in Steenderen door het dorp onder andere over de 'camping'. Foto: Alice Rouwhorst

4x4 WAKKA wandeltochten weer van start

Sport Baak Olburgen Steenderen Toldijk

STEENDEREN/TOLDIJK – Nog even en het gaat eindelijk weer gebeuren. De alternatieve wandelvierdaagse 4x4 WAKKA. Drie avonden en één middag zo’n vijf á zes kilometer wandelen in de voormalige gemeente Steenderen over (on)geplaveide wegen, langs sloten en door gebouwen.

De eerste WAKKA wandeltocht start op dinsdag 6 juni in Steenderen. Vanaf de kantine van SV Basteom aan de Prins Bernardlaan 7 kan tussen 18.30 en 19.00 uur begonnen worden aan een mooie route met de nodige verrassingen onderweg. Vrijdag 9 juni neemt Toldijk het wandelstokje over. De start is vanaf vleesboerderij Garritsen aan de Wolfsstraat 5, ook tussen 18.30 en 19.00 uur.
Dan kan er even uitgerust worden, want pas een week na de start vindt op dinsdag 13 juni de derde avondwandeling plaats. Vanaf het dorpshuis ’t Lokaal aan de Olburgseweg 19 zet de wandelaarsstoet zich in beweging in de landelijke omgeving van Olburgen en Rha.
De laatste 4x4WAKKA tocht van 2023 start op zaterdag 17 juni tussen 14.00 en 14.30 uur in Baak bij de St. Martinuskerk aan de Wichmondseweg 17.

Contant betalen
Bij iedere start kan een deelnemerskaart gekocht worden. Deze stempelkaart kost 4 euro en dient contant en het liefst gepast afgerekend te worden. Pinnen is niet mogelijk. Twaalf stempels, deelname aan minstens drie wandelingen geeft recht op een originele Wakka-medaille. Deze wordt na de laatste wandeling in Baak uitgereikt.

Geen honden
De WAKKA-wandelingen gaan over velden, langs sloten, over boerenerven. De tochten zijn daarom niet geschikt voor buggy’s en kinderwagens, mensen die slecht ter been zijn, met een rollator lopen of voor rolstoelgebruikers. Honden, groot of klein, aangelijnd of niet, mogen niet meewandelen. Dit op uitdrukkelijk verzoek van de landeigenaren. De organisatie houdt zich hier strikt aan en verzoekt hondeneigenaren hun viervoeter thuis te laten.

Social media
Alle wetenswaardigheden, bijzonderheden, eigenaardigheden en nog veel meer omtrent de vier wandeltochten worden gecommuniceerd via Facebook en Instagram. Het kan zijn dat, bijvoorbeeld door zeer slechte weersvoorspellingen, de organisatie genoodzaakt is een WAKKA wandeltocht op het laatst te cancelen. Informatie hierover wordt gedeeld op deze social media-pagina’s.

WAKKA 2019 in Toldijk. Foto: Alice Rouwhorst

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant