Spelers en staf van Grol zaterdag 3 zijn uitzinnig van vreugde na dubbele winst. Foto: SV Grol

Dubbel in de pocket: Ook KNVB-beker voor Grol zaterdag 3

Sport Groenlo

GROENLO -  De spanning stijgt terwijl Grol zaterdag 3 zich op het sportveld in Epe voorbereidt op de wedstrijd tegen EZC ‘83. Voorafgaand aan de aftrap wordt een indrukwekkende minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan een jeugdspeler die op een buitenlands toernooi is overleden. Vervolgens start de finale met enige vertraging door vuurwerk en rookfakkels, wat de scheidsrechter en zijn assistenten even laat wachten.

EZC begint de wedstrijd en de eerste minuten verlopen rommelig met veel lange ballen van beide teams. Na een kwartier komt er wat meer rust in het spel, maar Grol heeft moeite om tot voetballende oplossingen te komen. EZC speelt meer verdedigend en countert gevaarlijk. Na 20 minuten komt Grol op achterstand door een doelpunt van EZC. Grol blijft echter strijden en weet na 26 minuten gelijk te maken dankzij een kopbal van hun aanvoerder. EZC scoort echter opnieuw in de 38ste minuut en Grol gaat de rust in met een achterstand.

In de tweede helft zet Grol direct druk, maar het lukt hen niet om de gelijkmaker te scoren. EZC hanteert een verdedigende tactiek en Grol raakt gefrustreerd. Met nog een kwartier te spelen maakt Grol tactische wissels en zet alles op alles. Uiteindelijk maakt Grol in de 81ste minuut de gelijkmaker met een kopbal uit een corner. In de 85ste minuut komt Grol op voorsprong door een prachtige boogbal. Vervolgens scoren ze nog twee doelpunten in de 88ste en 91ste minuut, waardoor ze de wedstrijd winnen met 5-2. Grol zaterdag 3 wint na het kampioenschap ook de KNVB-beker. Na het laatste fluitsignaal wordt de beker uitbundig gevierd op het veld.