Bart Veeze in actie met Entertainer Number One. Foto: Ellen Naberink

Bart Veeze in actie met Entertainer Number One. Foto: Ellen Naberink

Foto: Ellen Naberink

Dubbele winst voor Bart Veeze

Sport Lochem Varsseveld

VARSSEVELD - Bart Veeze uit Lochem is tijdens het dressuurweekend in Varsseveld in twee rubrieken overtuigend winnaar geworden van een selectiewedstrijd van de Subli-competitie, een wedstrijd voor 4- en 5-jarige talentvolle dressuurpaarden. Met zijn 5-jarige Nero scoorde hij deze wedstrijd 89,6 procent. Na ook al de winst op de wedstrijd in Exloo eerder dit seizoen is hij met dit paard, waarmee hij vorig jaar de 4-jarige finale tijdens Jumping Amsterdam won, al verzekerd voor een plaats in de halve finale die in december dit jaar in Harmelen plaatsvindt. 

Met zijn 4-jarige paard Entertainer Number One scoorde Veeze in Varsseveld 86,6%. Hij heeft hiermee een goede uitgangspositie, maar hij moet dit dier nog wel uitbrengen in de laatste wedstrijd in Berkel-Enschot om ook hiermee een kans te maken op de halve finale. De finale van de Subli-competitie is tijdens Jumping Amsterdam in januari 2024.
Ook vonden er wedstrijden voor ruiters in de klasse ZZL tot en met B plaats. De Varsseveldse leden deden hier goed mee. Sandra Schouten werd met Enrico tweede in de klasse ZZL/Z2 en Shirley Scholten eindidgde als eerste in de klasse Z1. Anke de Keizer-Abbink wist met het paard Tineke B -voor deze combinatie een debuutwedstrijd- met glans beide rubrieken B/L1 te winnen met prachtige scores.
Het dressuurweekend was voor dit jaar de laatste wedstrijd van het buitenseizoen in Varsseveld. De eerste wedstrijd in 2024, een springwedstrijd, vindt plaats op 23 en 24 maart.