De jeugd van SC Varsseveld rende een mooi bedrag voor de feestpot bij elkaar. Foto's: Roel Kleinpenning

De jeugd van SC Varsseveld rende een mooi bedrag voor de feestpot bij elkaar. Foto's: Roel Kleinpenning

Foto: Roel Kleinpenning

SC Varsseveld gaat hardlopend het jubileumjaar in

Sport Varsseveld

Sponsorloop jeugd brengt al 7500 euro in het feestlaatje

VARSSEVELD - SC Varsseveld laat er geen gras over groeien. Op 28 maart 2024 bestaat de vereniging honderd jaar en het belooft een jaar vol feestelijkheden te worden. Het startschot werd gegeven tijdens het oudejaarsfeest op 31 december en al op zaterdag 6 januari stond de eerste activiteit op het programma; de jubileumloop.Onderdeel daarvan was de sponsorloop voor de jeugd, die meteen 7500 euro in de clubkas bracht.

Alle seniorenteams en de oudere jeugdteams waren uitgenodigd om twee rondjes door het buitengebied te komen rennen, met aansluitend een gezellig feestje in de kantine. Menig leider verbaasde zich er deze zaterdag over hoeveel spelers zonder morren present waren. Maar om de animo voor deze loop wat te verhogen was aan ieder deelnemend team een krat bier beloofd.  

De jongere jeugd van 5 tot en met 11 jaar was in de kerstvakantie druk geweest met een sponsorformulier. Voor hen was een sponsorloop op touw gezet. De opbrengst was bedoeld om alle extra activiteiten van het komende jaar te bekostigen. Ze sponsorden dus eigenlijk zichzelf een beetje. Dat zij en hun omgeving de club een warm hart toedragen bleek wel uit de soms enorme bedragen die op de sponsorformulieren ingevuld waren. Fedde, speler van de JO7-blauw, won een mooie door de KWD gesponsorde voetbal, omdat hij het hoogste bedrag had opgehaald. Uiteindelijk is in totaal een overweldigend bedrag van meer dan 7500 euro gedoneerd. De kinderen zullen dit het komend jaar zeker terugzien in de activiteiten. Alle jeugdteams t/m de JO13 mogen als dank voor deze prestatie een avondje komen zwemmen in zwembad De Brink in Zelhem. Deze prijs is volledig gesponsord door de eigenaren Erik en René Weening, beiden lid van verdienste van SC Varsseveld. 

Stempelkaart
Om 14.00 uur meldden de kinderen zich in de kantine met hun sponsorformulier waarvoor ze in ruil een stempelkaart kregen. Op naar het kunstgrasveld, waar een partytent klaarstond met zes stempelaars. Alle 77 voetballertjes (presentatiepak aan, de stempelkaart om de nek) en alle toeschouwers telden om klokslag 14.30 uur terug van 10 naar 0, waarna iedereen vooruit stoof. Op naar rondje 1. De jongste jeugd rende over een half veld en de oudere jeugd over een heel veld.
Veel spelertjes kwamen er al snel achter dat een half uur best heel lang is wanneer je voluit rent, dus na de eerste ronde en de eerste stempel op hun kaart lag het tempo al een stuk lager. Maar iedereen ging door. Ze werden volop aangemoedigd via de microfoon door de activiteitencommissie en door alle ouders en belangstellenden langs de kant. Een gezellig muziekje maakte het feest compleet.

Toppers
De stempelkaart telde twaalf vakjes. Dat leek ruim voldoende in de ogen van de activiteitencommissie, maar de extra kaarten waren niet aan te slepen. Jonas en Jesse van de JO8-blauw kunnen zich de toppers van de run noemen; zij hebben allebei twee volle kaarten -en dus 24 rondjes- af laten stempelen. Veel sponsors zullen zich de komende dagen wellicht achter de oren krabben wanneer ze de kinderen per rondje hebben gesponsord.
Dat de jeugdige voetballers van SC Varsseveld echte doorbijters zijn is wel gebleken: niemand heeft opgegeven voordat het laatste nummer “Nog 3 Minuten” werd ingezet. Iedereen zong mee en moedigde de fanatiekelingen aan. Wat een enorme prestatie van deze kinderen. Na afloop was er voor iedereen een broodje knakworst, een beker warme chocolademelk, ranja en erwtensoep.  

Om 15.30 uur waren de oudere lichtingen en de senioren aan de beurt om het jaar sportief te beginnen. Meer dan honderd voetballers gingen van start voor twee rondjes rond het Idinkbos. Joris Heusinkveld was de winnaar bij de heren, terwijl Susan Wisselink en Danique Schuurman een gedeelde eerste plaats bij de vrouwen in de wacht sleepten.  
Daarna was het tijd voor een feestje in de kantine. Met een muziekbingo, uiteraard met de verplichting een liedje te zingen bij een valse bingo, gevolgd door karaoke zat de stemming er al snel heel goed in. Op naar een fantastisch jubileumjaar.

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant