De prijswinnaars van het zestig ballentoernooi 2024. Foto: Arjen Dieperink

De prijswinnaars van het zestig ballentoernooi 2024. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Veel prijswinnaars bij zestig-ballentoernooi

Sport Lochem

LOCHEM - Het bestaat al tiental jaren, het zestig-ballentoernooi in het kegelhuis van Lochem. Het spel is simpel, men gooit zestig keer een bal en probeert bij iedere worp zo veel mogelijk ‘hout’, men spreekt in deze sport niet over punten, te scoren. Alle scores bij elkaar bepalen de eindstand. En er waren afgelopen vrijdag na de finale genoeg prijswinnaars te feliciteren, want er waren maar liefst vier groepen.

Door Arjen Dieperink

Truus Gersen, voorzitter van de Stichting Federatie van Lochemse Kegelclubs: “Om te scoren heb je toch wel kennis nodig.” Zij vertegenwoordigt de kegelclubs Acht om de Lange, De Hooiplukkers, APC, Alles Umme en Zet ‘m Op.
De clubs hebben tijdens hun clubavond elk een deel van het toernooi gespeeld. Afgelopen vrijdag vond de finale plaats en de uiteindelijke prijsuitreiking. In groep A werden Marc Huetink, Maria Zenhorst en Martin Borgonje respectievelijk een tot en met drie, Erald Leussink ontving de troostprijs. Reinder Boekelman, Agnes Lenselink en Hanny de Graaf werden een tot en met drie in groep B, met een troostprijs voor Veronie Bakkers. Een tot en met drie in groep C werden Appie te Slaa, Gerrit Blikman en Willy Arfman. Hier ging Gerrit Pasman met de troostprijs naar huis.
“Wij hadden ook een aparte groep met de naam De Baanschuiver. Deze deelnemers maken gebruik van een bok waar zij de bal op kunnen leggen zodat deze gaat rollen. Door de bok meer naar links of rechts op de baan te zetten kan men effect krijgen”, vertelt Truus. In deze categorie werden Ria Dekker, Alie Holshuysen en George Sindram een tot en met drie en voor Ries van Straten was er de troostprijs. Alle prijswinnaars werden in de bloemen gezet.

Belangstellenden die eens met de kegelsport kennis willen maken zijn op doordeweekse avonden van harte welkom om in het kegelhuis aan de Oosterwal 22a.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant