René Wenting (rechts) en Hans te Lindert. Foto: Marije Wenting

René Wenting (rechts) en Hans te Lindert. Foto: Marije Wenting

Marije Wenting

Marathon lopen én geld inzamelen voor kankeronderzoek

Sport Aalten

AALTEN - Aaltenaren René Wenting en Hans te Lindert gaan in de maand april een grote uitdaging aan: hun eerste marathon. Op 14 april hopen zij in Rotterdam de mythische hardloopafstand van 42 kilometer en 195 meter te volbrengen. Maanden van voorbereiding zijn er aan vooraf gegaan. De laatste twee maanden troffen René en Hans elkaar een aantal malen om aan te sluiten bij een Aaltense marathongroep. Met een groepje ‘gelijkgestemden’ worden de wekelijkse lange duurlopen gelopen. “Dat gaat in een groepje toch een stuk beter dan alleen en bovendien is het een stuk gezelliger”, aldus de mannen.

Tijdens een van deze wekelijkse trainingen kwamen Hans en René aan de praat over hoe gaaf het is om de gezondheid te hebben om te trainen voor zo’n mooi en groot evenement. Gezamenlijk concludeerden zij dat dit allesbehalve vanzelfsprekend is.
Al pratend bleek dat de mannen allebei een ‘groter’ doel hadden gekoppeld aan de sportieve uitdaging door via het lopen van de NN Rotterdam Marathon geld in te zamelen voor het KWF (Koningin Wilhelmina Fonds; zet zich in voor onderzoek naar de behandeling en genezing van kanker). “Het was mooi om van elkaar dezelfde drive voor dit goede doel waar te nemen. Allebei kennen we mensen waarvoor hulp en perspectief zéér welkom en nodig is, maar helaas ook mensen waarvoor dit inmiddels te laat is”, aldus Hans.
René vult aan: “En die gedachte motiveert enórm om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit waardevolle doel. En het helpt je zelfs een beetje door de lange trainingen in de regen heen.”

‘Een mooie én waardevolle uitdaging!’

De heren hebben inmiddels allebei al een mooi bedrag binnengehaald maar hopen de laatste weken nog wat extra sponsoren toe te voegen. Via deze weg dan ook de oproep om (een van) de beide mannen te sponsoren via hun fundraisepagina’s:
https://acties.kwf.nl/fundraisers/hanslindert
https://acties.kwf.nl/fundraisers/renwenting

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant