Woon-/zorgresidentie ‘Huize Wilibrordus’ werd op woensdag 3 mei opgeleverd aan Saamborgh Wonen. Foto: Egbert de Boer
Woon-/zorgresidentie ‘Huize Wilibrordus’ werd op woensdag 3 mei opgeleverd aan Saamborgh Wonen. Foto: Egbert de Boer

Huize Willibrordus eigentijds onderkomen voor ouderen in Ruurlo

Wonen Ruurlo

RUURLO - Ontwikkelaar Gaudium Real Estate ‘Huize Wilibrordus’ heeft op woensdag 3 mei heeft in Ruurlo opgeleverd aan Saamborgh Wonen en Care Property Invest. Het complex met 22 zorgappartementen is gelegen aan de Stationsstraat op steenworp afstand van het centrum van Ruurlo. Saamborgh Wonen is de huurder van het complex en zal 24-uurszorg gaan leveren aan zorgbehoevende ouderen. Gaudium Real Estate verkocht de residentie recentelijk aan Care Property Invest. 

Huize Willibrordus is gerealiseerd op de locatie van de voormalige Sint-Willibrordusschool in Ruurlo. Het karakteristieke voorportaal uit 1929 is behouden bij de realisatie, voor de rest betreft het volledig nieuwbouw. In totaal beschikt het complex over 21 éénpersoonsappartementen en een echtparenappartement. Daarnaast zijn er verschillende gemeenschappelijke en ondersteunende voorzieningen, zoals een royale gezamenlijke woonkamer, een collectieve eetkeuken, een kantoorruimte en verschillende wasruimten en bergingen. Het perceel is voorzien van een eigen park en een parkeerterrein.

Het complex is volledig gasloos gerealiseerd volgens de duurzame BENG-norm. Daarvoor is het complex onder andere voorzien van vloerverwarming, een warmtepomp, PV-panelen, Ledverlichting en zonwering.

Langjarige exploitatie
Saamborgh biedt zowel lichamelijke (somatische) zorg als zorg voor ouderen met geheugenproblemen in combinatie met diverse woonmogelijkheden. Saamborgh biedt momenteel al kleinschalige woonzorg aan op negen locaties verspreid door Nederland. Voor Huize Willibrordus heeft Saamborgh een twintigjarige huurovereenkomst getekend. Daarmee heeft Saamborgh zich langjarig verzekerd van haar aanwezigheid in Ruurlo. Saamborgh verwacht het zorgcomplex in juni te openen voor haar bewoners.

Huize Willibrordus is het eerste zorgcomplex dat door Gaudium Real Estate wordt opgeleverd. De ontwikkelaar heeft de ambitie de komende jaren meerdere nieuwbouwlocaties, waar wonen met zorg zal worden, te realiseren. Maikel Withaar, ontwikkelaar bij Gaudium Real Estate: “Huize Willibrordus biedt een eigentijds onderkomen voor de ouderen in Ruurlo en omstreken. Wij zijn verheugd om in deze tijd gezamenlijk met Saamborgh en CPI tot afronding van deze prachtige ontwikkeling te kunnen komen. Voor Gaudium vormt deze oplevering de opmaat voor de verder uitbreiding van onze zorgportefeuille.“

Dirk Adriaanse, specialist zorgvastgoed bij Capital Value: ”Het complex voorziet in een toekomstbestendige zorgexploitatie en is daarmee een goed voorbeeld van een ontwikkeling die uitstekend aansluit op de lokale zorgvraag in de regio. Dit maakt het een interessante investering voor een belegger met lange beleggingshorizon, zoals Care Property Invest.”