Debbie Welling-Pouwels van FysioVars. Foto: PR

Debbie Welling-Pouwels van FysioVars. Foto: PR

Foto: PR.

Voorlichtingsmiddag over valpreventie

Zorg Varsseveld

VARSSEVELD - Een ongeluk zit in een klein hoekje en vallen is van alle tijd en zo gebeurd. De gevolgen zijn gelukkig vaak gering. Echter bij senioren willen de gevolgen nogal eens ernstig zijn. Hun botten zijn brozer en breken daardoor gemakkelijk, een vervelend iets en vaak kortere of langere tijd uit de running. Des te belangrijker is de voorlichtingsmiddag in Varsseveld over valpreventie, verzorgd door SBOIJ (Senioren Bond Oude IJsselstreek).

De gevolgen van een val zijn enorm, zowel in persoonlijk leed als maatschappelijke zorgkosten. Een valongeval heeft veel impact op de zelfredzaamheid van ouderen, het langer thuis kunnen wonen en de kwaliteit van leven. Valpreventie verdient daarom de nodige aandacht, zeker bij de ouderen. Het kan veel leed voorkomen en veel meer gezondheidswinst opleveren dan ingewikkelde operaties en dure medicijnen.

Op woensdagmiddag 17 april komt Debbie Welling-Pouwels van FysioVars leden en ander belangstellenden informeren en adviseren hoe wij vallen kunnen voorkomen. Om daar goed uitleg over te kunnen geven gaat zij in op veroudering in het algemeen. Van daaruit zal zij belichten of het klopt dat ouderdom komt met gebreken en wat goede lichaamsbeweging is. Ook wordt aandacht besteed aan welke oefening het beste is voor sterke botten. En welke spiergroep is het allerbelangrijkste is wanneer je al iets ouder bent.

Deze leerzame bijeenkomst voor leden én niet-leden wordt gehouden bij ‘d’ Olde Mölle’ (Schoolstraat 26) en begint om 14.30 uur.


www.sboij.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant