De kunstenaars exposeren bij het boerderijtje bij het Muldershuis. Foto: PR

De kunstenaars exposeren bij het boerderijtje bij het Muldershuis. Foto: PR

Eikenkunst te zien bij Mallumse Molen

Cultuur Eibergen Ruurlo

EIBERGEN - Er is op zaterdag 13 mei veel te zien bij het boerderijtje van de Mallumse Molen in Eibergen. De deelnemende kunstenaars van het project ‘1 Eik & 14 Kunstenaars’ tonen wat zij gemaakt hebben. Uiteraard zijn op deze Molendag ook de molen en de Kruidenhof geopend.

De Borculose beeldhouwer en vormgever Dolf Bierhuizen ‘verzamelde’ op persoonlijk initiatief maar liefst veertien Berkellandse kunstenaars om aan dit bijzondere houtproject mee te doen. Ieder met zijn eigen discipline zoals beeldhouwen, houtdraaien, keramiek, recyclekunst, combi-pyrografie, abstracte technieken, houtbewerkers, combi-bronsgieten, boomkunst-carving, combi-metaalbewerken, keramagiek en beeldende kunst.
Het project begon op 17 februari 2022 toen aan ‘t Rijkenbarg in Ruurlo een zomereik van twintig meter met een omtrek van 3.60 m werd geveld. De boom werd tussen twee stormen door omgezaagd en het hout werd beschikbaar gesteld door de gemeente Berkelland. De deelnemende kunstenaars zochten elk een gedeelte van de eik uit en werkten vorig jaar keihard om hun kunstwerk op tijd klaar te hebben.

De expositie 1 Eik & 14 Kunstenaars heeft eerst drie maanden in het gemeentehuis van Berkelland gestaan. Tot 29 juni zijn de resultaten nu in Eibergen te zien in het boerderijtje bij de Mallumse molen, dat beschikbaar is gesteld door de Stichting Eibergse Molens. De kunstenaars zijn bij toerbeurt aanwezig op de openingstijden: donderdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur om uitleg te geven over de werken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant