Sinterklaas met enkele pieten in Borculo. Foto: PR Sint Nicolaastad

Sinterklaas met enkele pieten in Borculo. Foto: PR Sint Nicolaastad

A.Thoma

Borculo onthaalt Sint Nicolaas tijdens sfeervolle avondintocht

Economie Borculo

BORCULO - Sint Nicolaas zet zaterdag 12 november weer voet aan Borculose wal tijdens de sfeervolle avondintocht. Als de schemer invalt en de lampjes aangaan, zal de goedheiligman aanmeren, samen met zijn schoorsteenpieten. Vanwege de komst van Sint Nicolaas wordt Borculo tot 5 december omgedoopt tot ‘Borculo Sint Nicolaasstad’ en valt er van alles te beleven voor jong èn oud.

De avondintocht van vorig jaar was een groots succes. Sint Nicolaas en zijn pieten werden warm onthaald door de vele kinderen en belangstellenden langs de Berkel. ‘Dat moeten meer pieten zien’, vond Sint Nicolaas, en daarom komen er dit jaar nog meer schoorsteenpieten mee naar de Berkelstad.

Om 17.15 uur verzamelen alle kinderen en belangstellenden zich op het Sint Nicolaasplein voor de Sint Joriskerk. Rond 17.40 uur start de sfeervolle lampionnenoptocht door de binnenstad richting de watermolen. Alle basisschoolleerlingen krijgen een persoonlijke briefkaart van Sint Nicolaas waarmee ze bij ‘Living by ME Borculo’ of ‘Blokker’ een gratis lampion mogen ophalen. Sint Nicolaas en zijn pieten zetten met medewerking van de Berkelschippers rond 18.00 uur voet aan wal. Burgemeester Joost van Oostrum van gemeente Berkelland heet Sint Nicolaas en zijn pieten welkom in Sint Nicolaasstad, waarna de burgemeester de sleutel van het pakjespakhuis overhandigt aan de goedheiligman.

Aan wal wacht Ozosnel de Sint op, waarna om 18.30 uur Sint Nicolaas en zijn trouwe paard vooropgaan in de lampionnenoptocht richting het Sint Nicolaasplein. Rond 18.45 uur wordt er met de kinderen op het Sint Nicolaasplein een welkomstfeest gevierd, ter ere van de komst van Sint Nicolaas en zijn pieten.

De intocht is gratis toegankelijk. Kinderen, vader, moeder, opa’s en oma’s, ze gaan er met elkaar een onvergetelijk tijd van maken. Naast de intocht wordt het feest van Sint Nicolaas uitgebreid met een nieuw initiatief: op zaterdag 19 en zondag 20 november staat het centrum van Borculo bol van de Sint Nicolaasactiviteiten. Kijk voor meer informatie op www.sinterklaasborculo.nl.