Zelfstandig uitvaartverzorger Gilbert Beijer.  Foto: Patrick van Gemert

Zelfstandig uitvaartverzorger Gilbert Beijer.  Foto: Patrick van Gemert

Gilbert Beijer biedt heel persoonlijke uitvaartzorg voor ieder budget

Economie Zutphen

‘Ik ben dag en nacht voor mensen beschikbaar’

Door Rudi Hofman

ZUTPHEN - Na bijna dertien jaar voor bekende uitvaartorganisaties te hebben gewerkt, begint Gilbert Beijer uit Zutphen per 1 november voor zichzelf. Klanten van Gilbert Beijer Uitvaartzorg kunnen vooral veel persoonlijke aandacht verwachten van een empathische vakman die alles rond een uitvaart tot in de puntjes regelt.

Als Gilbert Beijer (52) een klant bezoekt, neemt hij bewust geen laptop mee. “Met een laptop tegenover iemand gaan zitten, vind ik niet prettig. Door het scherm schep je automatisch een afstand. Aangezien elke uitvaart anders is - een standaard uitvaart bestaat niet - begin ik altijd met een blanco vel papier”, legt de Zutphenaar uit.

Zijn aanpak verraadt meteen waar het de ervaren uitvaartverzorger om te doen is: klanten zich op hun gemak laten voelen en daarnaast ruimschoots de tijd voor hen nemen. “Ja, persoonlijke aandacht staat bij mij centraal. Daar was bij mijn laatste werkgever steeds minder tijd voor. Die manier van werken paste niet meer bij mij. Nu ben ik dag en nacht voor mensen beschikbaar”, zegt Gilbert.

Fascinerend
In de woning boven het door zijn vrouw Rina gerunde Hoetink Schoenmode in de Spittaalstraat vertelt de kersverse zelfstandig ondernemer dat hij het uitvaartvak altijd al heel bijzonder en fascinerend heeft gevonden. Toch begon hij zijn professionele loopbaan in de detailhandel.

De plotselinge dood van Rina’s moeder in 2008 was een kantelpunt. Gilbert: “Ik heb toen zo’n beetje de hele uitvaart geregeld. Rina zei tegen mij; dit is jouw passie, ga je diploma halen en ga het vak in.”

Docendo
De Zutphenaar nam dit welgemeende advies ter harte en begon bij Docendo in Geldermalsen aan zijn opleiding tot uitvaartverzorger. Stage liep hij bij Yarden. Bij deze uitvaartorganisatie werkte Gilbert van 2009 tot 2013 om daarna de overstap naar Monuta te maken.

Met Gilbert Beijer Uitvaartzorg richt de naamgever zich op Zutphen en omgeving. Hij wil graag lokaal ondernemen: “Daarin zit ook mijn kracht. Ik ben hier bekend met de gebruiken, tradities en beschikbare locaties en heb heel goede contacten met de verantwoordelijken van die locaties.”

Gratis voorgesprek
Mensen kunnen bij Gilbert ook terecht voor een kosteloos voorgesprek bij leven. Dat is sterk in opkomst en volgens hem ook heel belangrijk. Wie in principe alles rond een uitvaart van tevoren goed regelt, creëert voor zichzelf en zijn nabestaanden rust. Bovendien vergroot de uitvaartverzorger met een voorgesprek de betrokkenheid bij de familie, wat de kwaliteit van de uitvaart ten goede komt.

Met ‘gezonde spanning’ kijkt Gilbert ernaar uit om voor toekomstige klanten een fraaie en bij de wensen van betrokkenen passende uitvaart te regelen. “Ook voor mensen met beperkte financiële middelen wil ik graag een mooie uitvaart verzorgen. Ik ben voor ieder budget beschikbaar. In die zin is een voorgesprek bij leven verstandig, omdat ik dan op verzoek meteen een begroting aan de uitvaart kan koppelen.”

Mensen die elders verzekerd zijn en van zijn diensten willen gebruikmaken, kunnen Gilbert bellen. Hij regelt het vervolgens met de betreffende verzekeringsmaatschappij. De Zutphenaar raadt sowieso iedereen aan te kiezen voor het verzekeren van een bepaald bedrag met jaarlijkse indexering.
Klanten van Gilbert Beijer Uitvaartzorg zijn 365 dagen per jaar verzekerd van een uitstekende dienstverlening. Bij afwezigheid van Gilbert neemt een zeer kundige en ervaren collega voor hem waar.

Gilbert Beijer is telefonisch bereikbaar op 06-19139628 en per mail via info@gilbertbeijeruitvaartzorg.nl. Kijk voor meer informatie op de site.


www.gilbertbeijer uitvaartzorg.nl

Zelfstandig uitvaartverzorger Gilbert Beijer. Foto: Patrick van Gemert
Zelfstandig uitvaartverzorger Gilbert Beijer. Foto: Patrick van Gemert
Zelfstandig uitvaartverzorger Gilbert Beijer. Foto: Patrick van Gemert