De aangifte inkomstenbelasting moet voor 1 mei worden ingediend. Foto: PR
De aangifte inkomstenbelasting moet voor 1 mei worden ingediend. Foto: PR

Tips aangifte inkomstenbelasting in bieb

Economie Ruurlo

RUURLO - Dick van Silfhout  verzorgt vrijdag 24 maart vanaf 19.30 uur in de Bibliotheek Ruurlo een informatieavond over het doen van belastingaangifte. De avond is gratis, maar aanmelden op www.oostachterhoek.nl/belasting is wel nodig. 

Het op de mat vallen van de bekende blauwe envelop is het jaarlijkse moment dat iedereen belastingaangifte voor de inkomstenbelasting gaat doen. Vóór 1 mei moet de aangifte binnen zijn bij de belastingdienst. Zelf de belastingaangifte regelen, dat gaat tegenwoordig digitaal en daar komt best wat bij kijken. Het is belangrijk om de juiste informatie bij de hand hebben en een aantal dingen goed te controleren. Tijdens de informatieavond krijgt men een aantal handige tips en handvatten bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting 2022. Aan de orde komen de volgende zaken:

· Waarom moet je aangifte doen?

· Verplicht of vrijwillig?

· Vooraf ingevulde gegevens

· Inkomen en eigen woning (box 1)

· Vermogensbestanddelen (box 3), bijvoorbeeld: spaarvermogen

· Giften

· Aftrekbare ziektekosten

· Geen aftrek meer van studiekosten

· Waar kun je terecht met vragen of voor hulp bij het doen van aangifte

De informatieavond wordt verzorgd door Dick van Silfhout. Hij heeft een fiscale achtergrond en is momenteel onder andere werkzaam als digitaal vrijwilliger bij de Bibliotheek Oost-Achterhoek. 

Aanmelden
De informatieavond ‘Aangifte inkomstenbelasting 2022’ is gratis bij te wonen. Wel is het nodig om aan te melden. Dat kan via www.oostachterhoek.nl/belasting, door opgave in een vestiging van de Bibliotheek Oost-Achterhoek of door te bellen met het Servicebureau van de Bibliotheek op tel. 088-0062929.