Debbie Brouwer van DB Haarmode. Foto: Rob Stevens

Debbie Brouwer van DB Haarmode. Foto: Rob Stevens

D(ebbie) B(euwer) knipt al 20 jaar in haar eigen zaak

Economie Borculo

BORCULO - DB Haarmode is op vrijdag 3 maart precies twintig jaar actief in Borculo. De afkorting DB staat voor Debbie Beuwer, de eigenaar van de kapsalon. Zij nam 3 maart 2003 de zaak over van haar toenmalige werkgever en eigenaar van de zaak: Frans Passchier.

Door Rob Stevens

Debbie vertelt dat ze op de lagere school eigenlijk al wist dat ze kapster wilde worden. Debbie: “Ik heb altijd al interesse gehad in het kappersvak. In alle vrienden- en vriendinnenboekjes van die tijd is die link te vinden. Mijn opleiding heb ik gehad aan het Rijn IJsselcollege in Arnhem. Sinds mijn achttiende ben ik actief als kapster.” De mooie datum waarop ze in Borculo begon: de derde dag van de derde maand in 2003 was gewoon een leuk toeval.. Debbie had er aan de Voorstad 10 toen al zeven jaar op zitten bij de kapsalon van de vorige eigenaar.
In elk vak maak je natuurlijk grappige voorvallen mee. Zo ook in het kappersvak. Debbie Beuwer herinnert zich nog een metselaar die met een dot bouwschuim in zijn haar binnenkwam. Of het meisje dat capriolen uit had gehaald met een haarborstel. De borstel zat muurvast in haar kapsel gedraaid. Bij beide klanten moest de schaar van Debbie op een nette manier uitkomst bieden. En zo komen er ook nog wel eens klanten langs die thuis zelf met kleurspoelingen in de weer zijn geweest en uit die behandeling onbedoeld tevoorschijn komen als een soort lapjeskat.
DB Haarmode bedient met drie medewerksters een grote vaste klantenkring. Het jubileum viert de salon met een actie in de hele maand maart. Iedere klant krijgt dan een pen mee waaraan een lootje is bevestigd. Onder die klanten worden waardebonnen verloot, korting op een behandeling en een haarföhn. Verder krijgt iedereen die zich in de maand maart laat behandelen bij DB Haarmode ook nog eens tien procent korting op de producten die in de salon worden verkocht.


www.dbhaarmode.nl