Elke maand treffen liefhebbers van bordspellen elkaar bij De Tapperij. Foto: Jan Hendriksen

Elke maand treffen liefhebbers van bordspellen elkaar bij De Tapperij. Foto: Jan Hendriksen

Initiatief voor bordspelavonden bij De Tapperij pakt goed uit

Maatschappij Ruurlo

‘Spelen met een groep maakt het nóg veel leuker en gezelliger’

Door Jan Hendriksen

RUURLO - Het spelen van gezelschapsspelletjes is weer helemaal in sinds de coronatijd. Telefoons weg, televisie uit en echt even tijd doorbrengen met elkaar. Een paar korte (kaart)spelletjes of een spel dat de hele avond in beslag neemt, alles is mogelijk. Die behoefte had de Ruurlose Ingeborg van der Neut ook. En daarom startte ze eind vorig jaar een bordspelavond bij café-restaurant De Tapperij. Dat bleek een goed idee want inmiddels treffen liefhebbers van bord- en andere spellen elkaar maandelijkse op een dinsdagavond.

“In groepsverband spelletjes doen is heel gezellig. Dat miste ik. Daarom plaatste ik eind vorig jaar op Facebook een oproep wie hiervoor belangstelling had. En nu zitten we met gemiddeld tien personen elke maand een dinsdagavond bij De Tapperij. Het kan fijn en gemakkelijk zijn om thuis met z’n tweeën te spelen, maar met een groep maakt het nóg veel leuker en gezelliger”, zo heeft Van der Neut inmiddels ervaren.
Ervaren speler of niet, alleen of met een groepje? Iedereen is welkom. “Je mag je eigen spel(len) meenemen. Maar er zijn ook spellen aanwezig. Een kaart- of dobbelspel mag natuurlijk ook”, zegt Ingeborg. Inmiddels zijn Angelique Jansen en Björn van Zuilekom vaste gasten op de bordspelavonden die steevast om 19.00 uur beginnen. Lidie Dijkstra uit Barchem sloot zich in februari aan. Evelien Nijenshuis is pas in Ruurlo komen wonen en kwam vorige week dinsdagavond voor het eerst bij de groep. “Ik zag de oproep op Facebook staan. Dit leek me wel leuk. Ik ben ook echt een spelletjesmens. En op deze manier leer ik meteen plaatsgenoten kennen”, zo verklaart Nijenhuis terwijl ze aan de beurt is bij het CamelCup spel.

Sfeer
CamelCup is een niet alledaags maar prachtig gezelschapsspel waarbij kamelen over een bord racen. De spelers moeten gokken welke kameel als eerste of juist als laatste een bepaalde positie bereikt. Maar als je denkt dat je favoriete dier aan de winnende hand is, kan een andere kameel zomaar opeens langszij komen en het hele spel weer opengooien. Als de eerste kameel de finish is gepasseerd worden alle gokkaarten onthuld en wordt bekend wie de beste gokker is. “We spelen ook wel bekendere spelen zoals halma, regenwormen en Qwixx. Maar ook kaartspelen komen veel op tafel. De sfeer is gezellig en vrolijk en de mensen die een spel al wel kennen nemen de minder ervaren spelers op sleeptouw”, aldus Ingeborg van der Neut.

Aanmelden
Wie belangstelling heeft om zich aan te sluiten bij de bordspelavonden kan zich aanmelden bij Ingeborg van der Neut via haar e-mailadres waterjuf@gmail.com. De eerstvolgende bordspelavond vindt plaats op 23 april en daarna op 14 mei, 16 juni en 2 juli. Aanvang 19.00 uur. Ook mag men zo bij De Tapperij binnenlopen om mee te doen. Deelname is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant