Impressie van de nog aan te leggen BMX-baan.

Impressie van de nog aan te leggen BMX-baan. 

Extra geld voor fietscrossbaan Lichtenvoorde

Politiek Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - De nieuwe fietscrossbaan die in het Eschpark in Lichtenvoorde gaat komen, valt duurder uit dan in eerste instantie begroot. Dat zegt wethouder Bart Porskamp van de gemeente Oost Gelre. Het college wil 300.000 euro extra krediet aanvragen bij de raad. Dit is volgens de wethouder nodig in verband met de huidige inflatie en de stijging van de bouwkosten. 

Door Kyra Broshuis

Het college legt het bestemmingsplan voor de realisatie van een BMX-baan met bijbehorende voorzieningen op locatie Eschpark voor aan de raad. Het ontwerpbestemmingsplan heeft 6 weken ter inzage gelegen. “Daarop zijn 3 zienswijzen binnengekomen”, zegt Porskamp, “en naar aanleiding van deze zienswijzen zijn er enkele wijzigingen aangebracht. Het is niet zo dat mensen die een zienswijze indienen per definitie tegen zijn, maar wellicht op detail wat verandering zouden willen zien.”

Woningen
Gezien de marktomstandigheden en de kostenverhogingen zal het nieuwe clubgebouw mogelijk in fases gerealiseerd gaan worden. Ook zal er ander materiaal gebruikt worden dan in het eerste ontwerp vermeld staat. De FCCL is al 30 jaar gevestigd aan de Bernard ter Haarstraat, naast de Pastoor van Arsschool. Op deze locatie is geen verdere verbetering meer mogelijk en de huidige baan is te klein en voldoet niet meer aan de minimale vereisten. De fietscrossclub FCCL is al jaren op zoek naar een nieuwe locatie om een sportaccommodatie te bouwen, passend bij de ambities van de vereniging. De realisatie van de BMX-baan op Eschpark vraagt extra krediet, maar maakt herontwikkeling van de bestaande locatie mogelijk, zo laat de gemeente weten. Het is de bedoeling dat er woningen komen op de vrij te komen grond. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant