De geplaatste sporters voor het Oost Nederlands Kampioenschap (ONK). Foto: PR.

De geplaatste sporters voor het Oost Nederlands Kampioenschap (ONK). Foto: PR. 

Twee teams RGV Ruurlo Acrogym geplaatst voor landelijke halve finale!

Sport Ruurlo

Twee teams RGV Ruurlo Acrogym geplaatst voor
landelijke halve finale

RUURLO – Zes van de zeven E-niveau Acrogym-teams van de Ruurlose gymnastiekvereniging mochten zaterdag afreizen naar Hellendoorn voor het Oost Nederlands Kampioenschap (ONK). Wie deelneemt aan het ONK heeft al meerdere teams achter zich gelaten en behoort tot de beste teams uit District Oost. Voor een enkeling is zelfs een ticket voor de landelijke halve finale te verdienen op dit ONK. Twee van de zes teams is dit gelukt en zij mogen in mei/juni proberen een ticket te bemachtigen voor het Nederlands Kampioenschap.

Als eerste team van RGV Ruurlo mochten Jill en Rein (gemengd paar E-Junior) op de wedstrijdvloer verschijnen. Hun oefening werd ten opzichte van de plaatsingswedstrijd veel beter uitgevoerd en dit was te zien in de beoordeling van de jury. Met het limiet op zak wisten zij zich al vroeg in de wedstrijd te verzekeren van een ticket naar de halve finale.
Vlak daarna waren Norah en Yara, damespaar E-junior, aan de beurt. Ook deze meiden lieten een sterke groei zien en behaalde ruimschoots het limiet. Helaas was de concurrentie erg sterk, maar staan de meiden reserve voor de halve finale. In het volgende blok was het de beurt aan Alien, Laura en Floor. Afgelopen week tijdens de training was er een lichte blessure opgelopen dus het was even doorbijten, maar de oefening die de meiden lieten zien is er een om trots op te zijn. Een limiet of een reserveplek hebben de meiden niet, dus voor deze dames kunnen gaan trainen voor volgend seizoen.

In de laatste wedstrijd van de dag stonden er drie seniorenteams op de wedstrijdvloer. Damespaar Wenke en Belle mochten hier het spits afbijten. Voor deze meiden was het erg spannend of ze goed mee konden doen. Belle had een blessure opgelopen en er moesten wat elementen aangepast worden. Gelukkig mocht dit van de jury en was het een oefening om door een ringetje te halen. Fayènn en Jet, eveneens een paar, draaide ook een super oefening. Een nieuw stukje dans zorgde ervoor dat de oefening artistiek net iets lekkerder liep en dit werd ook beoordeeld met een mooie score. Wenke en Belle en Fayènn en Jet staan respectievelijk eerste en tweede reserve voor de landelijke halve finale. 

Het laatste teams op dit ONK bestond uit Tess, Eva en Floor. Als groep mochten ze in het laatste blok van de wedstrijd hun serieuze oefening laten zien. Een kleine aanpassing in een element voor de tijd liet de dames niet afschrikken en ze straalden op de wedstrijdvloer. Met een mooie vierde plaats hebben ze rechtstreeks geplaatst voor de landelijke halve finales.

Volgende week staat het laatste ONK op het programma, namelijk die voor het D- niveau & D+niveau. Hier mogen nog drie teams van RGV Ruurlo deelnemen voor een plekje op de halve finales.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant