Het kampioensteam, met op de voorste rij (vlnr): Henk-Jan Altena, Rik Schroer, Mart Koenders, Wesley Heilig, Thijs Koenders en Ivo Wopereis. Achterste rij: Rob Arnoldus, Roel Aalbers, Jos Oonk, Robert te Veldhuis, Job Koenders, Frank Vruggink, Rubin Klein Gunnewiek, Kees van Leeuwen en Niels Lageschaar. Foto: PR

Het kampioensteam, met op de voorste rij (vlnr): Henk-Jan Altena, Rik Schroer, Mart Koenders, Wesley Heilig, Thijs Koenders en Ivo Wopereis. Achterste rij: Rob Arnoldus, Roel Aalbers, Jos Oonk, Robert te Veldhuis, Job Koenders, Frank Vruggink, Rubin Klein Gunnewiek, Kees van Leeuwen en Niels Lageschaar. Foto: PR

Mannen handbalvereniging Blauw-Wit na dertien jaar weer kampioenen

Sport

RUURLO – Ze waren veertien dagen geleden al kampioen geworden in een uitwedstrijd in Ulft. Daarom werd zondagmorgen in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in sporthal ‘t Rikkenhage het kampioenschap door het mannenteam van de Ruurlose handbalvereniging Blauw-Wit op grootse wijze gevierd. Een volle tribune, een feestelijke opkomst onder begeleiding van opzwepende muziek, met jeugdteams die waren opgetrommeld. Met als resultaat: een klinkende overwinning van 22-20 op de nummer drie in de competitie: HV Duiven. En dat op de kersverse nieuwe sportvloer die eind maart in sporthal ‘t Rikkenhage was gelegd.

Door Jan Hendriksen

Het is inmiddels dertien jaar geleden dat de mannen van Blauw-Wit kampioen werden. Onder leiding van trainer Rob Arnoldus (71) uit Gaanderen promoveert Blauw-Wit nu naar de eerste klasse van het district Oost. De kampioenploeg bestaat uit grotendeels Ruurlose mannen aangevuld met enkele routiniers die vanuit de opgeheven Lochemse handbalvereniging Avanti enkele jaren geleden overkwamen naar Blauw-Wit. “Dit team heeft de potentie om volgend seizoen in de eerste klasse goed mee te draaien. Handhaving en misschien een plaatsje in de middenmoot is de doelstelling voor komend seizoen”, zo liet Arnoldus na het duel weten. Hij was trots op zijn ploeg. “Ze hebben het gehele seizoen gepresteerd en is een hele hechte groep.” In de kampioensploeg zitten enkele spelers die dertien jaar geleden ook deel uitmaakten van het kampioensteam. Zoals de 34-jarige Mart Koenders. Hij speelt inmiddels met zijn broers Thijs (36) en Job (32) al vele jaren in het momenteel enige mannenteam van Blauw-Wit. Ook Ivo Wopereis maakte het vorige kampioenschap mee en eindigde na dertig jaar zondag zijn handbalcarrière met deze kampioenswedstrijd. Al hoopt de rest van de mannen dat het een korte pauze wordt en Ivo gewoon weer terugkomt. Het aantal mannenteams in het district Oost van de handbalbond is momenteel dun gezaaid. Het gevolg: soms tegenstanders die van iets verder komen. Zoals Travelboys uit het Overijsselse Zwolle. De vrouwenafdeling van Blauw-Wit telt momenteel twee teams en zij zijn nog op zoek naar aanvulling, vooral voor het team dat doordeweeks speelt.

Crescendo
Met de jeugdafdeling van Blauw-Wit gaat het crescendo. “Maar liefst vier teams hebben we in de competitie”, zo vertelt Lynn Oltvoort zondagmorgen namens de vereniging tijdens het kampioensduel. “En kijk: op de nieuwe sportvloer zijn ook speciale belijningen aangebracht voor onze jongste jeugd. Want die spelen over de breedte van de sportzaal. Het was een grote wens van onze zijde. En daaraan is gehoor gegeven. Prachtig toch?!”

Het bleef na afloop van de wedstrijd nog lang ‘onrustig’ in de kantine van sporthal ‘t Rikkenhage waar de kampioenen werden gehuldigd. Het kampioensfeest werd vervolgens voorgezet in een van de plaatselijke horeca. En dat hadden de mannen ook wel verdiend. Men heeft immers dertien jaar moeten wachten om een kampioenschap te kunnen vieren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant