DOA helpt ondernemers grip te krijgen op hun energiekosten. Foto: Tetske

DOA helpt ondernemers grip te krijgen op hun energiekosten. Foto: Tetske

Foto: TETSKE

Ulftse ondernemers krijgen advies over beheersing energiekosten

Economie Ulft

Gemeente roept ondernemers op mee te doen met campagne duurzaamheid

ULFT - Helaas lijkt het einde van de stijging van de energiekosten nog niet in zicht. Deze trend heeft een aanzienlijke impact op het rendement en de financiële positie van ondernemers. Daarom gaat Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek (DOA) door met de campagne duurzaamheid, die vorig jaar succesvol van start ging. Deze maand ligt de focus op Ulft maar het campagneteam zal de komende periode in nog meer Achterhoekse plaatsen te vinden zijn.

Het afgelopen jaar heeft het energieteam al tal van winkelcentra bezocht om ondernemers praktische adviezen te geven over het beheersen van hun energiekosten. Dit heeft tot positieve resultaten geleid. Op woensdag 21 februari is het promoteam van DOA in Ulft om de centrumondernemers aan te moedigen een afspraak te maken voor de gratis ePK-check. Het energieteam voert deze op 28 februari uit. De campagne is in samenwerking met de gemeente Oude IJsselstreek en ondernemersvereniging De Hanze.
Wethouder Janine Kock: “Met de gratis ePK-check krijg je op een presenteerblaadje wat de mogelijkheden zijn om energie te besparen en duurzaamheid te integreren in je bedrijfsvoering. Kijk verder dan vandaag, maak duurzaam en structureel het verschil, wat houd je tegen?”

ePK-check
Tijdens de ePK-check van maximaal 15 minuten bekijkt de energieadviseur samen met de ondernemer de bedrijfsruimte. Het helpt als de ondernemer de meest recente energiefactuur en jaarafrekening van de energieleverancier paraat heeft. Op deze manier kunnen praktische tips worden gegeven om grip te krijgen op de energiekosten en adviezen op het gebied van energiebesparing.

DOA
DOA ondersteunt en stimuleert ondernemers om duurzaam te ondernemen en hun energiekosten structureel te verlagen. DOA wil samen bouwen aan een duurzame toekomst voor bedrijven in de Achterhoek en heeft een duidelijke ambitie: in 2030 de CO2-uitstoot verminderen met 60 procent en streven naar een circulaire economie die tegen 2030 voor 50 procent is gerealiseerd.
Naast de duurzaamheidscampagne per centra heeft DOA op haar websiteeen uitgebreide kennisbank en een blog waar allerlei praktische tips gebundeld zijn.
Aanmelden voor een bedrijfscheck is nu al mogelijk via de website van DOA.


do-achterhoek.nl